Bathau Holsteins

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Bathau Holsteins

 

 

8. april 1988 købte Jørgen Batum Hedevej 8. Det var en barndomsdrøm der gik i opfyldelse, en drøm som han gennem sin ungdom arbejdede hårdt og målrettet for at få opfyldt. Dem første morgen var der 4 køer der skulle malkes…..

Siden dengang er det gået slag i slag med udvidelse af bedriften og der er gennem årerne købt mælkekvote (2,6 mill. Kg) og i alt 9 ejendomme. Pr. 1.1 2009 er ejendommen på 164 ha plus forpagtede jorde.

Den største udvidelse var i 2004, hvor Ålborgvej 182 blev købt. Den bruges i dag til opdræt.

Vi er en familie på 5 personer. Jørgen er uddannet driftsleder i 1986 og han har altid vidst han skulle have sin egen gård. Mette, der arbejder 4 dage om ugen som salgschef på Mammen Mejeri og drengene Rasmus, Jacob og Frederik. Alle 3 er interesserede i landbrug og deltager gerne i aktiviteterne på gården.

Vi har en fælles interesse som er DYRSKUE.

Vi udstiller på de lokale dyrskuer og deltager gerne i Landsskuet i Herning. Vi har vundet adskellige præmier på de lokale skuer med 1. Pladsen i besætningsgruppen på Farmshow i Skive 2008, og bedste unge ko på landskuet 2011 som foreløbig højdepunkt.

Vi vil gerne inddrage vore ansatte i denne 'sport', fordi det giver en speciel omgang med dyrene, samt en større forståelse for de avlsmål, vi arbejder mod.

De første mange år blev vores virksomhed drevet med hjælp fra skoledrenge og anden løshjælp, men 1. Februar 2005 ansatte vi vores første fuldtidsmedarbejder. Siden dengang har vi haft en del forskellige ansatte, men alle danskere. Dette vil vi fortsat tilstræbe for at bevare det gode arbejdsklima.

Vi gør vores bedste for at skabe en god og velfungerende arbejdsplads, hvor alle har lov til at komme med input og udvikle deres evner, samt interesser.

 

Bathau Holsteins v/ Jørgen og Mette Haugaard, Batum Hedevej 8, 8830 Tjele

www.bathau.dk